Forum

dp 20071120

Discuss programming topics for the various GPL'd game engine sources.

Moderator: InsideQC Admins

dp 20071120

Postby ajay » Sun Dec 02, 2007 12:04 pm

I've updated to the 20071120 build and am experiencing some texture problems:
Image

They are all custom textures, but worked with a previous build.

Also there's some sound "stuttering".

I feel a bit bad about this as I'm sure I've seen this raised somewhere else, but can't find it now...
User avatar
ajay
 
Posts: 559
Joined: Fri Oct 29, 2004 6:44 am
Location: Swindon, UK

Re: dp 20071120

Postby LordHavoc » Sun Dec 02, 2007 1:01 pm

ajay wrote:I've updated to the 20071120 build and am experiencing some texture problems:
Image


Hurray for graphics meltdown!

Seriously though, I don't have a clue what could cause that except hardware failure or driver bugs (and pretty serious driver bugs at that).

The usual suggestion is "make sure your video card drivers are up to date", and that applies here.

If that doesn't fix it, I need to know what video card you have, so I can formulate some theories on what features to disable.

But here are some commandline options to try if you feel like it:
-notexturenonpoweroftwo
-nofragmentshader
-nocva
-novbo

And of course the almighty -safe ought to work.
LordHavoc
 
Posts: 322
Joined: Fri Nov 05, 2004 3:12 am
Location: western Oregon, USA

Postby ajay » Sun Dec 02, 2007 2:35 pm

Thanks, I'll try them and see what happens. It's quite a spooky effect if I could think of a use for it :)
User avatar
ajay
 
Posts: 559
Joined: Fri Oct 29, 2004 6:44 am
Location: Swindon, UK

Postby LordHavoc » Sun Dec 02, 2007 2:39 pm

ajay wrote:Thanks, I'll try them and see what happens. It's quite a spooky effect if I could think of a use for it :)


One more thing to try:
r_depthfirst 0

But if that helps, your driver is not honoring the OpenGL 2.0 spec, and you're likely to get shadow zfighting.

The last time I saw artifacts like this was on Mac with Radeon 9500-9800/X300-X850/X1300 cards.
LordHavoc
 
Posts: 322
Joined: Fri Nov 05, 2004 3:12 am
Location: western Oregon, USA

Postby LordHavoc » Sat Dec 15, 2007 8:35 am

Any updates on this problem?

I really do need to know what video card and what video driver version is affected, and what OS of course.
LordHavoc
 
Posts: 322
Joined: Fri Nov 05, 2004 3:12 am
Location: western Oregon, USA


Return to Engine Programming

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest