Forum

16 bit MDL models?

Discuss programming topics for the various GPL'd game engine sources.

Moderator: InsideQC Admins

Re: 16 bit MDL models?

Postby drm_wayne » Tue Jul 14, 2015 1:53 pm

the quakeforge guys dont respond to my mails so i guess their project is dead.
the model is NOT JUST AN IMPORTED OLD QUAKE MDL, its a new model exported to the obscure format, it works fine in quakeforge,
but it indeed looks like an old "8bit MDL" in my engine, so i guess i missed something, i think its indeed missing stuff about the extra data in
the render function, but idk whats missing because its so bad documented so i gave up on this.

EDIT: even worser, they totally changed the way how they handle AliasModes in Quakeforge, so its even harder to find out
whats wrong.
User avatar
drm_wayne
 
Posts: 232
Joined: Sat Feb 11, 2012 5:47 pm

Re: 16 bit MDL models?

Postby Dr. Shadowborg » Tue Jul 14, 2015 5:09 pm

drm_wayne wrote:the quakeforge guys dont respond to my mails so i guess their project is dead.


Taniwha sometimes hangs out in #qc on irc.anynet.org. You could try contacting him there.
User avatar
Dr. Shadowborg
InsideQC Staff
 
Posts: 1094
Joined: Sat Oct 16, 2004 3:34 pm

Re: 16 bit MDL models?

Postby drm_wayne » Wed Jul 15, 2015 1:21 pm

i dont use irc, but i will try to look.. thanks
User avatar
drm_wayne
 
Posts: 232
Joined: Sat Feb 11, 2012 5:47 pm

Re: 16 bit MDL models?

Postby drm_wayne » Thu Jul 30, 2015 12:30 pm

Update: seems like the code for loading was always right, but i dont have a clue how to acces the 16 bit data when drawing the model...

It seems like the MD16 format is some kind of "backwards compatible", because no matter what i do i still get an ughly "MDL styled model"..
User avatar
drm_wayne
 
Posts: 232
Joined: Sat Feb 11, 2012 5:47 pm

Previous

Return to Engine Programming

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests