Forum

How to run a mod in the pc version of quake?

Need help with a tutorial found on InsideQC.com? Post here.

Moderator: InsideQC Admins

How to run a mod in the pc version of quake?

Postby WeeGee9000 » Fri Jan 20, 2012 6:53 pm

hi
i installed a mod for the pc version of quake recently, but i did not came with an exe, how am i supposed to run it?
i guess there is a way of run it by modifiying the directory of the quake.exe shourtcut, but what do i write additionally to its location?
thank you
WeeGee9000
 
Posts: 24
Joined: Thu Dec 29, 2011 11:43 am

Re: How to run a mod in the pc version of quake?

Postby frag.machine » Fri Jan 20, 2012 11:59 pm

WeeGee9000 wrote:hi
i installed a mod for the pc version of quake recently, but i did not came with an exe, how am i supposed to run it?
i guess there is a way of run it by modifiying the directory of the quake.exe shourtcut, but what do i write additionally to its location?
thank you


1) you need the registered version of Quake to run mods;
2) put the mod in a folder inside the Quake folder, side by side with the id1 folder;
3) change the Quake shortcut (or create a new one);

Code: Select all
<your_quake_folder>glquake.exe -game <mod_folder>


Example: let's say you want to run a mod stored into a folder called "foo":

Code: Select all
<your_quake_folder>glquake.exe -game foo


That's it.
I know FrikaC made a cgi-bin version of the quakec interpreter once and wrote part of his website in QuakeC :) (LordHavoc)
User avatar
frag.machine
 
Posts: 2066
Joined: Sat Nov 25, 2006 1:49 pm

Re: How to run a mod in the pc version of quake?

Postby WeeGee9000 » Sat Jan 21, 2012 4:51 pm

thanks
WeeGee9000
 
Posts: 24
Joined: Thu Dec 29, 2011 11:43 am


Return to Tutorial Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest